Assisted Yin Yoga

WAT IS YIN YOGA?

Yin staat voor vertragen en stilstand. Het creëert balans in ons stressvol bestaan.
Naast het ontspannende karakter zorgt Yin-Yoga voor het versoepelen en verstevigen van gewrichten en fascia (bindweefsel).

Met Yin houdingen bereik je de diepere lagen bindweefsel die je moeilijker kan aanspreken met dynamische bewegingen. Deze houdingen zorgen voor een herstellend en ontspannend effect en ze stimuleren de stroom van energie (chi) doorheen het lichaam. Yin Yoga bevordert dan ook het zelfhelend vermogen doordat we de energiebanen (meridianen) gaan stimuleren. 

ASSISTED YIN YOGA 

Assisted Yin Yoga is een ontspannende en (eerder) therapeutische vorm van Yoga geschikt voor iedereen die een moment van ontspanning zoekt.
Het is een combinatie tussen het statische stretchen van Yin Yoga met technieken uit Yogamassage gericht op relaxatie, meer flexibiliteit en ruimte in het lichaam. 

De kracht van zachte aanraking werkt ontspannend en helend voor lichaam en geest.
We leggen de focus op het versoepelen en hydrateren van bindweefsel en gewrichten door het langer aanhouden van Yin houdingen. Op die manier creëren we meer ruimte in het lichaam en kan jouw energie terug vrij gaan stromen. 

Assisted Yin wordt op een zachte ondergrond (traditionele futon) gegeven en werkt met de zwaartekracht mee, zodat je op een veilige manier helemaal tot rust kunt komen. Je wordt in bepaalde Yin houdingen geassisteerd waarvoor je zelf niets hoeft te doen, enkel ontspannen. 

We voorzien binnen jouw grenzen ruimte om dieper te zakken in elke houding.
Assisted Yin is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een moment van rust en ontspanning en meer ruimte wenst in het lichaam. 

 

Kledij: comfortabele / sportkledij
Sessie Assisted Yin: 75 min