Even ontprikkelen graag.

Zo’n weekendje opladen in de natuur met niet veel om handen. Enkel groen, een paar goede boeken, lekker eten en veel uren in een dag om.. helemaal niks te doen. Mijn eigen ritme volgen en genieten van die hele kleine dingen. Geen wifi, geen connectie, simpel leven, heerlijk.

En ook al moet ik m’n hersenspinsels de eerste uren even het zwijgen opleggen. Keer op keer besef ik dat die stilte van zo’n onschatbare waarde is. Het enige probleem is dat je in een oogwenk terug op die sneltrein springt en vergeet wat die rust je allemaal te bieden heeft. En nieuwe voornemens maken op vakantie om het wat rustiger aan te doen, daar zijn we allemaal expert in. Niet?

Kennen we nog échte stiltes?

Zelf niet in ons eigen huis. We blijven onze zintuigen bewust of onbewust prikkelen met allerlei geluiden of onnodige rommel. Tv aan, radio aan, wasmachine op volle toeren en de koelkast maakt soms ook wat lawaai. Ambetant? Nee, maar het zorgt ervoor dat het nooit écht stil is.

Het lijkt er zelf op dat ons huis eerder een verzamelplaats is geworden voor al onze materiële triomfen en ’s avonds een dumpingplaats voor ons vermoeide zieltjes.. jammer.

Je thuis moet net een plek zijn waar je kan herbronnen na een drukke dag. Uitblazen en op adem komen. Het moet een plek zijn waar je jezelf kan opladen voor je volgende race. En daar zou stilte opzoeken eigenlijk op nummer 1 moeten staan!

Een stil plekje in huis.

Dus misschien kunnen we sommige ruimtes in huis nuttiger maken? Anders gaan indelen, creatief worden met de ruimte die je eigenlijk allemaal hebt. Ik ben er van overtuigd dat we ongelofelijk veel spullen hebben die ons niet gelukkiger maken. Ze staan jaren op dezelfde plaats, krijgen geen aandacht en er wordt soms op gevloekt omdat ze voor je voeten staan. Een beetje zielig zelf.

Kijk eens welke ruimte jij kan omtoveren tot een mini getaway room? Ontspullen zorgt niet alleen voor meer ruimte in je huis maar ook in je hoofd. Creëer voor jezelf een stil en gezellig plekje in huis. Rol er je matje uit, doe wat Yoga en meditatie oefeningen of lees er gewoon een goed boek.

Probeer elke dag even die échte stilte op te zoeken,
ook al is het maar voor even.
Gewoon jij alleen.
Geloof mij,
silence is a gift.

Learn to be still.
Yasmine