Restoratieve Yoga

RESTORE AND RELAX YOGA

Restoratieve Yoga betekent letterlijk herstellende Yoga.

In Restoratieve Yoga leggen we de focus op comfort en relaxatie van lichaam en geest.  In tegenstelling tot Yin Yoga, waar de focus eerder ligt op het stretchen en stimuleren, laten we het lichaam in Restoratieve Yoga volledig ontspannen en herstellen. 

We ervaren dagelijks énorm veel prikkels en nemen amper de tijd om bewust uit te rusten. Restoratieve Yoga is voor iedereen een must die even op de ‘pauzeknop’ wil drukken en de tijd wil nemen om te resetten. We gaan bewust de stilte opzoeken om het parasympatisch (rempedaal) zenuwstelsel te activeren. Hierdoor krijgen we terug balans in lichaam en geest. 

It’s like meditation with training wheels.”

Door middel van props zoals dekens, kussens en bolsters maken we elke houding zo comfortabel mogelijk om alle (spier)spanning en stress los te laten. Restoratieve Yoga kan dan ook door iedereen beoefent worden.

We houden elke houding voor een langere tijd aan, ongeveer 10 tot 20 minuten, om kracht te putten uit de rust en stilte. Na 10 minuten uitrusten komt het lichaam namelijk in een herstellende fase. Langzaam kom je in een andere bewustzijnslaag, ook wel de ‘zijn-modus’ genoemd.  We laten de geest verstillen en het lichaam herstellen. Op die manier kunnen we onszelf helemaal herbronnen.

Restoratieve Yoga is ideaal voor wie vaak stress ervaart en moeite heeft om diep te ontspannen. Ook wie herstellende is van een burn-out of blessure heeft baat bij het revitaliserende effect van deze sessies.

Ook voor zwangere vrouwen is deze vorm van Yoga uiterst geschikt. De zachte oefeningen en comfortabele posities zorgen voor een uiterst ontspannend en verbindend effect tussen mama en baby.

Enkele voordelen:

– Je leert ontspannen en komt uit je ‘doe-modus’
– Activeert het parasympatisch zenuwstelsel (rempedaal zenuwstelsel)
– Stimuleert de aanmaak van positieve hormonen
– Stimuleert de spijsvertering
– Je ademhaling vertraagt en bloeddruk gaat naar beneden
– Ultieme staat van stilte en relaxatie

Kledij: makkelijke sportkledij
Restoratieve Yoga: 75 – 90 min