Een tweede lading van mijn non-fictie toppers. Het vervolg op de blogpost LEESHONGER.

Welke boeken kan ik lezen? Heb je nog leestips?

Vragen die ik regelmatig van klanten krijg. Wel ja, te veel eigenlijk! Want wanneer het even kan probeer ik te lezen. Fictie maar vooral non-fictie leesvoer kunnen mij wel bezighouden. Waar E-books en luisterboeken ons het leven (al)weer een stukje makkelijker maken kies ik toch nog steeds graag voor een écht boek. Die ezelsoren en extra kilootjes reisbagage neem ik er wel bij. Sorry trees, voor de rest doe ik echt mijn best.

Op regelmatige basis krijg je van mij een lading non-fictie toppers. Er zijn ongelofelijk veel goede boeken en het lijstje is louter subjectief, gebaseerd op mijn eigen pad en interesses de afgelopen jaren. De boeken gaven mij alvast enorm veel nieuwe inzichten of dienden als antwoord op mijn vele hersenspinsels. 😉 Lezen is denken met andermans hoofd… en dat kan wel eens deugd doen.

Enkele van mijn favoriete non-fictie boeken.

“Vind het lef om helemaal jezelf te zijn.”Ongetemd leven - Vind het lef om helemaal jezelf te zijn | Boeken (NIEUW) | De Blauwe Maan
[ Ongetemd leven – Glennon Doyle ]

Hoe zou het voelen als je echt helemaal jezelf kon zijn? Als je gewoon kon zijn wie je was voordat de wereld je vertelde wie je moest zijn? Sommige boeken pakken je stevig vast en schudden je wakker; andere boeken stelen je hart. In ongetemd leven doet Glennon het allebei. Door openhartig haar eigen verhaal te delen inspireert ze elke vrouw die zich ooit heeft afgevraagd: wie ben ik, en wat wil ik?

“De belangrijkste intieme relatie is die met ons eigen lichaam.”
[ Intimiteit – Paul Verhaeghe ]bol.com | Intimiteit, Paul Verhaeghe | 9789403139104 | Boeken
Zonder een goede afstemming op je eigen lijf is een intieme relatie met iemand anders bijna onmogelijk. Aan de hand van vele voorbeelden uit de praktijk onderzoekt Paul actuele kwesties en vragen rondom intimiteit: hoe dachten en denken we over de kloof tussen lichaam en geest? Welke rol speelt opvoeding in de verhouding tot je eigen lichaam? Wat is de invloed van traumatische ervaringen, zoals geweld en seksueel misbruik? En: hoe kunnen we een duurzame intieme relatie opbouwen met iemand anders? Paul legt de moderne mens én de samenleving op de sofa.

“Innerlijke stilte vind je door te leven in het Nu.”
[ De stilte spreekt – Eckhart Tolle ]bol.com | De stilte spreekt, Eckhart Tolle | 9789020212990 | Boeken
Je kunt de stilte opnieuw wat dichterbij brengen met de korte en wijze teksten uit dit boekje. Dit klein boekje is niet om van te leren, maar om simpelweg te ervaren. In stilte. Prachtige teksten van Eckhart Tolle die je terugbrengen naar het enige moment die er bestaat. Nu.

“How self-love is the key to unlocking your greatness.”
[ Good Vibes, Good Life – Vex King ]bol.com | Good Vibes, Good Life – Nederlandse editie, Vex King | 9789021574776 | Boeken
Hoe leer je jezelf graag zien? Hoe kan je negatieve emoties omzetten in positieve? Is het mogelijk om duurzaam geluk te vinden? Dit boekje ligt al enkele jaren in mijn kast en haal ik op regelmatige basis nog eens boven. Een leuke gids van Vex King die ons leert dat hoe je denkt, spreekt en hoe jij je voelt ook werkelijk je realiteit laat veranderen. Be the best version of you that you can be. (Engels geschreven)

“Is de wereld zo druk, of is het mijn geest?” 106 leukste kerst cadeau ideeën voor de liefste opa | cadeauideetjes.nl
[ Dingen die je alleen ziet als er de tijd voor neemt – Haemin Sunim ]
Dit boekje is al enkele jaren oud maar nog steeds zo waardevol voor mij. De Koreaanse monnik Sunim beschrijft verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen je om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zijn woorden zijn diepgaand én herkenbaar, eenvoudig én verfijnd. De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als visuele pauzes die ons aansporen het rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden. Zo simpel is het.

Veel leesplezier,
Yasmine – studio Slow